Sen, Ben Derken Biz Nereye?

Türkiye’de siyasetin her geçen gün daha da kızıştığı ve sertleştiği son 15 ayın tümünü yurtdışında geçirmiş olmamın bir şans olduğuna inanıyorum. Bu sayede sanırım bir nebze de olsa daha tarafsız görme imkanım oluyor haberleri, yaşanan krizleri.

Türkiye’deki akrabalarım, arkadaşlarım, görüştüğüm kim olursa hepsinin bu konuda yorumu az çok aynı:

Artık haberler sadece sinirlerimi bozuyor.

Türkiye’de durumun bu olmasının sanırım en büyük sebebi basın tarafından pompalanan yoğun “kutuplaşma” akımı. Her konuda illa bir “onlar” yaratılıyor. Halbuki ülke bizim, sorunlar bizim, ve kim ne derse desin siyasetçiler de bizim. Kimsenin ülkenin kötülüğünü düşündüğünü sanmıyorum. Yanılsalar da, yanlış yollara veya sapa yöntemlere başvursalar da buna inanıyorum. Belki de inanmak zorundayım.

Bu “birbirimize yabancılaşma” akımını patlatan ilk büyük dalga Ergenekon davasıydı. Dava halen çözülmedi ama artık kimin ne düşündüğü önemini yitirdi, “onlar” damgalarından başka akıllı mantıklı bakış neredeyse kalmadı.

Tam olarak da bunları sık sık düşündüğüm son günlerde Fatih Altaylı dünkü “Size yapılsaydı ne derdiniz?” yazısıyla bu konuya benzer bir yaklaşımla basındaki “empati” ihtiyacına değindi. Bugün de yazısına gelen bir cevabı yayınladı.

Eminim bu iki yazı ve yayınlanan mektup bazılarını rahatsız edecektir. Fakat “sen – ben” döngüsünden çıkıp “biz”e çözüm bulmak için sanırım hepimizin artık kendimizi sorgulayıp, gerekiyorsa azıcık acı çekmemiz gerek. O yüzden siz de okuyun, ve sorgulayın. Kendinizi veya “onları” değil. Bizi…

Yorumlar

“Sen, Ben Derken Biz Nereye?” için 3 yanıt

  1. ovgutto avatarı
    ovgutto

    Nereye mi? Şu yazıyı bir okuyun da bu soruyu tekrar sorun.

    http://www.habervaktim.com/yazar/22944/ceng_u_cidal_boyle_baslar_agalar.html

    1. Ufuk Erdoğmuş avatarı
      Ufuk Erdoğmuş

      Olaylara “savaş” demek ne vahim bir hatadır!

      Zaten Vakit üzerinden örnek vermek ne kadar doğru ki? Şiddeti bu kadar körükleyen bir başka örnek bugün kalmadı.

  2. cagda avatarı
    cagda

    cok klasik bir emperyalist politika: bol ve yonet. klasik sablona yeni oyuncular ile hep karsimizda maalesef

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir